Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η Συστράτευση Όλων των Εθνικιστών είναι Εθνική και Πολιτική αναγκαιότητα - Και Πρέπει και Μπορούμε


Από την μεταπολίτευση και μετά όλες οι προσπάθειες που έγιναν πέραν της Νέας Δημοκρατίας σε αυτόν που λέγαμε πατριωτικό χώρο με τον ένα η τον άλλο τρόπο. απορροφήθηκαν από τον Καραμανλισμό και το πολιτικό κατεστημένο της δεξιάς.
Ο πατριωτικός χώρος εκδηλώθηκε άλλοτε ως φιλοβασιλικός, φιλοχουντικός και κυρίως ως αντικομουνιστικός.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι υπήρξε εθνικιστικός χώρος, γιατί απλά κανένα από τα κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές και έφεραν εκλογικό αποτέλεσμα, δεν αυτοπροσδιορίστηκε  εθνικιστικό.
Βέβαια πολλοί εθνικιστές βοήθησαν να υπάρξει το εκλογικό τους αποτέλεσμα χωρίς ποτέ να μπορέσουν να κάνουν την εθνικιστική ιδεολογία, κυρίαρχη ιδεολογία
Η παρουσία της Χρυσής Αυγής, με το εκλογικό της αποτέλεσμα και την είσοδό της στην ελληνική βουλή ως εθνικιστικό κόμμα, άλλαξε τα δεδομένα.

Η συνεχόμενη άνοδος της  ανοίγει τον δρόμο για την δημιουργία χώρου .Ένα χώρο όχι πέρα της Νέας Δημοκρατίας, όπως θα ήθελαν πολλοί, αλλά απέναντι στο πολιτικό κατεστημένο.

Για να μπορέσει να υπάρξει και να διατηρηθεί αυτός ο χώρος πρέπει το κόμμα που έκανε την αρχή να βοηθηθεί να αυξήσει τα ποσοστά του και συγχρόνως να υπάρξουν και άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί στην ίδια ιδεολογική βάση όπως αυτή του Εθνικού Μετώπου .

Ενδεχομένως κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη, όμως αυτό αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα αν θέλουμε ένα δυνατό εθνικιστικό χώρο με προοπτική εξουσίας.

Οι Έλληνες εθνικιστές έχουν αποδείξει ότι έχουν την θέληση, ότι μπορούν να διεκδικήσουν το χώρο τους πρέπει όμως να τους δοθεί η δυνατότητα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και τακτικής.
 
Κανένας μα κανένας δεν πρέπει να μείνει έξω από τον αγώνα για την Ελλάδα και τον Εθνικισμό. Εχθρός μας είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα ο διεθνισμός τους και όχι η διαφορετική πολιτική εθνικιστική έκφραση.


Για να μην τα χάσουμε όλα ας προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί.
Ο χειρότερος εθνικιστικής είναι ο καλύτερος από όλους τους άλλους.
Ας σκεφτούμε και ενεργήσουμε για μια φορά έξυπνα ας παραδειγματιστούμε από την αριστερά όπου όλα τα αριστερά κόμματα μπορούν να συνυπάρξουν σε πορείες διαμαρτυρίας και άλλες εκδηλώσεις.
Ας μην παίξουμε το παιχνίδι του συστήματος. Τον χώρο μας δεν θα μας τον χαρίσουν, θα τον δημιουργήσουμε.

Η Συστράτευση όλων των εθνικιστών είναι Εθνική και Πολιτική αναγκαιότητα - Και πρέπει και μπορούμε. Ας ξεπεράσουμε τις κόκκινες γραμμές και οι μπροστάρηδες των Εθνικιστικών φορέων ας κάνουν ένα βήμα που θα μείνει στην ιστορία του Εθνικιστικού Κινήματος .
  
Νίκος Γεωργούλιας
Ευχαριστώ τον Κοινό Παρονομαστή που μου έδωσε βήμα να πω τις απόψεις μου


6 σχόλια:

  1. Το ΕΝΕΚ, η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, το ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, "δεν αυτοχαρακτηρίζονταν ως εθνικιστικά";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη φύση, τίποτε δεν είναι μόνο του
    Με αφορμή το πολύ στοχευμένο σαν περιεχόμενο, άρθρο του Νίκου Γεωργούλα, καταγράφω κάποιες λίγες σκέψεις.
    1. Το παράδειγμα του Blog "Κοινός Παρανομαστής", δίνει την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όσοι ενεργοποιούνται πολιτικά, δηλώνοντας ότι είναι Εθνικιστές. Τίτλος, φιλοσοφία επιλογής κειμένων και ανοιχτό βήμα προς όλους, τελικά έφεραν σαν αποτέλεσμα τις 164.000 επισκέψεις σε λίγους μήνες μόνον.
    2. Κοινός σκοπός, Κοινός εχθρός, Κοινός αγώνας, είναι το τρίπτυχο που θα μπορούσε ΣΗΜΕΡΑ, να χτίσει την επικράτηση της Πολιτικής Πρότασης του Εθνικιστικού Χώρου.
    3. Η ρητορική του "δεν υπάρχει εθνικιστικός χώρος, ο μόνος φορέας του εθνικισμού είμαστε εμείς", που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή, οδηγεί στην απομείωση των δυνάμεων και στην εύκολη απομόνωση από την κοινωνία.
    4. Η αντίληψη, να κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα, οδηγεί σε παρερμηνεία των καλών προθέσεων, αν υπάρχουν.
    5. Η μη αξιοποίηση των εκατοντάδων καταξιωμένων στελεχών που πάλεψαν για να φτάσει η απαξίωση του συστήματος στο σημερινό επίπεδο, μας απογυμνώνει από δυνατότητες.

    Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω επί πολύ. Δεν έχει νόημα όμως. Δεν είναι χώρος και χρόνος προκειμένου να διατυπώσω κάποια πολιτική πρόταση. Γι αυτό θα σταματήσω, επαναλαμβάνοντας ότι:
    "Το παράδειγμα του Blog "Κοινός Παρανομαστής", δίνει την κατεύθυνση που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όσοι ενεργοποιούνται πολιτικά, δηλώνοντας ότι είναι Εθνικιστές. Χρειαζόμαστε άδολη προσπάθεια, όπως αυτή των διαχειριστών του blog, γνώση του χθες και σεβασμό στους δημιουργούς, όπως δείχνει το περιεχόμενο του blog και διάθεση κοινού αγώνα με κάθε μονάδα ή συλλογικότητα που δηλώνει ή επιθυμεί γίνει συνειδητός Εθνικιστής. Και βεβαίως, το μεγάλο μερίδιο ευθύνης αναλογεί σ' αυτούς που ο ανυποχώρητος αγώνας τους και η συγκυρία των καταστάσεων, έδωσαν την -προσωρινή- τιμή να τους χρησιμοποιεί ο Λαός μας ως ανατροπείς.
    Αυτά τα ολίγα και ...ας προσπαθήσουμε, εκτός από χαλαστές, να γίνουμε και δημιουργοί ενός διαφορετικού, Ανθρώπινου, Ελληνικού κόσμου.
    Ε. Π. ΜΟΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αυτοπροσδιορίζονταν απλά αλλά ήταν ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ Μόνο που τα εκλογικά αποτελέσματα που είχαν φέρει στις εκλογές δεν μπόρεσαν να εκπροσωπούνται στην βουλή .
    Στο κείμενο γίνεται αναφορά στην Χ.Α μιας και είναι το πρώτο εθνικιστικό κόμμα που έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

    Νίκος Γεωργούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω 100% με τον Νίκο Γεωργούλια. Ειναι επιτακτικη αναγκη μέχρι να ξεβρωμισει πραγματικα ο τόπος, να προωθηθει απο κομματική άποψη ένα εθνικιστικό ψηφοδέλτιο!! Ας ειμαι μια κοινη καθοδος Χρυσης αυγης - Εθνικου μετωπου !! (οχι ενωση κομματων, απλα εκλογικη συνεργασια). Τις όποιες διαφορες ας τς βρουμε μόλις διωξουμε τους φαυλους ! Μετα ας εχουμε και 2 και 3 εθνικα κόμματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρόταση μου έχει σχέση με την δημιουργία χώρου δεν μίλησα για εκλογική συνεργασία, αλλά για μια συνεργασία με βάση την πολιτική δράση όπου οι πολιτικοί φορείς πρέπει να συνυπάρχουν πχ ΙΜΙΑ , χθεσινή ανακοίνωση του Ε.Μ για την βόμβα στα γραφεία της Χ.Α
    Για να δημιουργηθεί χώρος τα κόμματα πρέπει να έχουν κοινή ιδεολογία πέρα από την πολιτική τακτική του καθένα ξεχωριστά άλλωστε για αυτό και είναι ανεξάρτητοι φορείς
    Ο πατριωτικός κόσμος πρέπει να βρει τον χαμένο εθνικισμό του. Εκεί όλοι δεν μπορούν να βρεθούν κάτω από το ίδιο κόμμα, μιας και ο καθένας έχει ένα δικό του τρόπο αποκωδικοποίησης (από δω και εμπρός θα μιλάμε για ψηφοφόρους και όχι μέλη )
    Ας πάρουμε ένα παράδειγμα .Αν σήμερα ένας ψηφοφόρους της Χ.Α δεν συμφωνήσει με την πολιτική της δράση και τακτική που θα πάει;
    H θα βρεθεί σε κάποια ανένταχτη ομάδα τοπικής δράσης η σε κάποιο από τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου (αρχίζουν και προβάλλουν κάποια πατριωτικά με βουλευτές παλιάς κοπής ) η στο σπίτι του
    Έτσι είναι αναγκαίο να υπάρξει πολιτική λύση, δηλαδή και άλλο εθνικιστικό κόμμα εκτός της Χ.Α σαν δεύτερη δεξαμενή συλλογής ψηφοφόρων
    Έτσι θα δημιουργηθεί χώρος, κάνεις κυρίαρχη ιδεολογία τον εθνικισμό
    και δίνεις προοπτική εξουσίας
    Για αυτό έγραψα ότι η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να πρέπει να υπάρξει και συγχρόνως η είσοδος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ στην βουλή, διαφορετικά βλέπω να δίνουμε ζωή σε Καρατζαφέριδες Καμένους και προδότες Βορίδιδες

    Νίκος Γεωργούλιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλά ανάλυση...έτσι είναι...πολλά συγχαρητήρια στο κ.Γεωργούλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π