Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ψηφίδες από την Ιστορία του Κινήματος: Το παρασκήνιο δημιουργίας της ΕΝΕΠ. ΜΕΡOΣ 4o.


Από την Β' Συνδιάσκεψη της ΕΝΕΠ
γράφει ο ιστορικός Αρχηγός του Ενιαίου Εθνικιστικού Κινήματος - ΕΝ.Ε.Κ. συν. Πολύδωρος Δάκογλου

Τι ζήτησα από τον Στεφανόπουλο και με ποιες προϋποθέσεις έγινε η συνεργασία


Το ραντεβού γνωριμίας με τον Στέφανο Στεφανόπουλο, είχε εξελιχθεί πολύ καλά. Σ’ αυτό βοήθησε και η θετική πρόταση του Διευθυντή του γραφείου του, Γιώργου Στασινόπουλου, που γνώριζε (μέσω του Διονύση Στασινόπουλου) ότι οι νέοι του Κινήματος διέθεταν και μυαλό και μπράτσα.
Η φράση του, «ελάτε αύριο με ένα πλάνο δράσης της νεολαίας», με την οποία έδωσε τέλος στην συζήτησή μας, ήταν συγχρόνως και έκφραση σύμφωνης γνώμης για την ανάληψη από το Κίνημα της ευθύνης δημιουργίας και λειτουργίας της νεολαίας της Εθνικής Παράταξης.



Τον χαιρέτησα και πριν βγω από την πόρτα του γραφείου του γύρισα και του είπα. «Κύριε Πρόεδρε, για να μην σας ταλαιπωρώ και σας τρώω και τον πολύτιμο χρόνο σας, υπάρχει μια προϋπόθεση για να ξεκινήσουμε, για την οποία πρέπει να έχω την διαβεβαίωσή σας.
Η Νεολαία θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη. Να καθοδηγείται από εμένα και τους συνεργάτες που εγώ επιλέγω και, εγώ να δίνω λογαριασμό μόνον σε σας. Σε κανένα άλλο. Ούτε στον κ. Θεοτόκη, ούτε στους στρατηγούς». 



Αφίσα της ΕΝΕΠ που επανεκδόθηκε 
αργότερα από το ΕΝΕΚ για την 
σφαγή  του Συν. 5/42  Ψαρρού
Ο Στέφανος Στεφανόπουλος, έχοντας ανάγκη από ερείσματα στο κόμμα, όπου η δύναμης ήταν ο Θεοτόκης με τους βασιλόφρονες και οι στρατηγοί με τους Απριλιανούς, συμφώνησε αμέσως αλλά το είπε με διπλωματικό τρόπο. «Συμφωνώ αλλά προσέξτε να μην έχουμε προστριβές».
Επανήλθα την επομένη το πρωί με ένα γενικό πλάνο δράσης που είχαμε επεξεργασθεί. Συμφώνησε σε όλα και τότε του ζήτησα να γίνει ο διορισμός και η ανακοίνωσή μου ως αρχηγού της νεολαίας. Του παρουσίασα έτοιμο το σχετικό κείμενο όπου υπήρχε σαφής αναφορά της ανεξαρτησίας της νεολαίας, η οποία υπαγόταν απ’ ευθείας στον Στεφανόπουλο, μέσω του αρχηγού της.
Ξεκαθάρισα ότι η συνεργασία μας θα ήταν μόνον προεκλογική και ότι την επομένη των εκλογών εμείς θα επιστρέφαμε στα γραφεία μας και στην «αγωνιστική μας ρουτίνα».




Συμφωνήσαμε στο όνομα της νεολαίας, στο πλαίσιο της αποστολής της και την οικονομική της αυτοτέλεια. Για τα οικονομικά με παρέπεμψε στο Συνοδινό (οικονομικό υπεύθυνο του κόμματος) και αυτός στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Caravel, τον ξεχωριστό Έλληνα Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.
Ο Στεφανόπουλος «είχε αποκτήσει» νεολαία και εμείς είχαμε ολοκληρώσει με επιτυχία τον πολιτικό μας σχεδιασμό. Ούτε εκείνος όμως, αλλά ούτε και εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε ότι, αυτή η νεολαία θα γινόταν ο καταλύτης πλήθους πολιτικών εξελίξεων στο μέλλον.
 


ΑΥΡΙΟ: ΨΗΦΙΔΑ 23 (Δώσαμε πρόσωπο στο χάος… το πρόσωπό μας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π