Το θέμα των υδρογονανθράκων και του φυσικού αερίου, ήρθε στην επικαιρότητα και πάλι, μετά την "αιφνίδια" απόφαση των μεγάλων καναλιών και εφημερίδων, να ασχοληθούν με αυτό.
Όσοι έχουν στοιχειωδώς παρακολουθήσει την υπόθεση των Ελληνικών
υδρογονανθράκων, θα θυμούνται ότι:
- Ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης, "έβγαλαν" τα πετρέλαια της Θάσου.
- Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου σταμάτησαν την περαιτέρω έρευνα και εξόρυξη, ανατολικά της Θάσου, κατ' απαίτηση της Τουρκίας και άλλων παραγόντων.
- Η Βάσω Παπανδρέου, με κυβέρνηση του Σημίτη, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το γιατί, διέλυσε το ερευνητικό τμήμα της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίων, που είχε "χαρτογραφήσει" ολόκληρη την επικράτεια με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
- Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2009 ότι «…Δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο».
- Ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης, "έβγαλαν" τα πετρέλαια της Θάσου.
- Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου σταμάτησαν την περαιτέρω έρευνα και εξόρυξη, ανατολικά της Θάσου, κατ' απαίτηση της Τουρκίας και άλλων παραγόντων.
- Η Βάσω Παπανδρέου, με κυβέρνηση του Σημίτη, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το γιατί, διέλυσε το ερευνητικό τμήμα της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίων, που είχε "χαρτογραφήσει" ολόκληρη την επικράτεια με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
- Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2009 ότι «…Δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο».
- Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επί υπουργίας της πράσινης Τίνας, τον Δεκέμβριο του 2010, στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, διατύπωσε επίσημα ότι: «…η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό...…τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια".
- Ο Γιάννης Μανιάτης, ως υφυπουργός Ενέργειας, λίγες εβδομάδες μετά προσπάθησε να υποβαθμίσει το «πετρελαϊκό θέμα», δηλώνοντας ότι: «…δεν χρειάζεται η πατρίδα μας νέους μύθους. Δεν θα γίνουμε Ελ Ντοράντο ή Σαουδική Αραβία, …». Προκειμένου μάλιστα να κάνει την ανωτέρω δήλωσή του πιο «εύπεπτη» και να προσλάβει μια δόση αληθοφάνειας, ο κ. Μανιάτης είπε από τα έδρανα της Βουλής ότι ο Πρίνος «… έβγαλε 20 εκατ. βαρέλια», ενώ ήταν γνωστό ότι από το κοίτασμα αυτό η παραγωγή έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια και -σύμφωνα με την εταιρία που έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης- πιθανόν να φτάσει και τα 200 εκατ. βαρέλια!
Ήταν μια διαρκής προσπάθεια αποπροσανατολισμού ή εξαπάτησης του ελληνικού λαού, που ξεκίνησε το 1974 και συνεχίσθηκε μέχρι το 2011.
Λίγους μήνες μετά ο ίδιος υφυπουργός, προφανώς υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και ένα δεύτερο στο Ισραήλ. Δέχθηκε μια επίσκεψη στην Ελλάδα του αμερικάνου υφυπουργού εμπορίου και... ξεκίνησαν οι διαδικασίες εντοπισμού και εκτίμησης ποσοτήτων, στα ήδη γνωστά κοιτάσματα της Δυτικής Ελλάδος και στα μη κατοχυρωμένα μέσω ΑΟΖ, νοτίως της Κρήτης.
Σήμερα, ΠΑΣΟΚ, Μανιάτης, Νέα Δημοκρατία και συστημικά ΜΜΕ διαλαλούν πως έχουμε διαθέσιμα αποθέματα (πάντοτε εκτός Αιγαίου), ύψους μεγαλύτερου από 1,4 τρις Ευρώ.
Μια τέτοια … «διάσταση απόψεων» μεταξύ 2009 και του 2012, για ένα τόσο βαρυσήμαντο θέμα θα προκαλούσε σειρά δημοσιογραφικών ερωτημάτων και σοβαρών ερευνών.
Στην Ελλάδα του Μνημονίου, όμως, τα πάντα υπόκεινται στο νόμο της σιωπής και της συγκάλυψης. Οι εμπνευστές και οι χειριστές της χειραγώγησης του λαού μας "έχουν προβατοποιήσει τους Έλληνες αξιοποιώντας τους μεγαλοδημοσιογράφους των ειδήσεων των 8". Έτσι, κανένας δεν μας λέει γιατί έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται όλα αυτά. Ούτε βεβαίως βρέθηκε κάποιος να προσωποποιήσει τις ευθύνες και να κοστολογήσει το αποτέλεσμα των αποφάσεων του κόμματος των πολιτικών κομμάτων.
Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα: "Γιατί λοιπόν θυμήθηκαν, τώρα, τα πετρέλαιά μας και ποιόν σκοπό εξυπηρετούν ";
Υ.Γ.
Το γεγονός ότι το Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα, από την
δεκαετία του '70, εκπαίδευε τα στελέχη του και ενημέρωνε τον κόσμο ότι η Ελλάδα
μπορεί να είναι ενεργειακή τροφοδότης της Ευρώπης, με Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο
και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθιστά ακόμη πιο μεγάλες τις ευθύνες του
κόμματος των πολιτικών κομμάτων για την άρνηση αξιοποίησης (επί 40 χρόνια) ενός
τόσο πολύ σημαντικού πλουτοπαραγωγικού πλεονεκτήματος της Ελλάδος.
το άρθρο του συναγωνιστή Δάκογλου το δημοσιεύσαμε τον Δεκέμβριο του 2012 από την ενημέρωση Πελοποννήσου και το επαναφέρουμε λόγω της επικαιρότητας του θέματος, επειδή η αγορά των υδρογονανθράκων ξαναμπαίνει δυναμικά στο
προσκήνιο, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα επενδυτικά πλάνα που βρίσκονται σε
εξέλιξη και φιλοδοξούν να φέρουν στο φως αξιόλογα κοιτάσματα εντός του
ελλαδικού χώρου. Με βάση τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, από το 2018 και για την
επόμενη 5ετία αναμένεται να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις σε 6 τουλάχιστον
θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές, με τα εκτιμώμενα αποθέματα να ξεπερνούν –με
βάση τα στατιστικά μοντέλα αλλά και τις ενδείξεις από τις σεισμικές καταγραφές–
τα 2,2 δισ. βαρέλια.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κοινός Παρονομαστής θυμίζει στους φίλους αναγνώστες την ανάρτηση με τίτλο :
στις 22 Οκτωβρίου, που περιέχει ένα άρθρο του συναγωνιστή Θανάση Κράνη δημοσιευμένο στο περιοδικό ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ με τίτλο : Πετρέλαιο Τέλος δημοσίευμα που βοηθά να θυμηθούν όσοι ξέχασαν αλλά και να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν όσα γράφει στο υστερόγραφο του, ο συναγωνιστής Δάκογλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π