Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ισλανδία: Διακόπτονται μέχρι τις εκλογές οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ


Βλέποντας την "πρόοδο και την ανάπτυξη" των ευρωπαϊκών χωρών και των λαών τους οι Ισλανδοί με πρόσχημα τις βουλευτικές εκλογές ..επιβράδυναν τις διαπραγματεύσεις.Προφανώς περιμένουν να δουν τις εξελίξεις που τρέχουν με ταχύτητα φωτός και σε έξι μήνες θα έχουν αλλάξει πολλά στην ΕΕ .Καλά πράττουν αν και οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι και σιωνιστές δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν απ' έξω.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της Ισλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι «βάζει φρένο» στις συνομιλίες για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν αναμονή των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 27 Απριλίου.
«Αποφασίσαμε να επιβραδύνουμε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη» δήλωσε ο υπουργός
Εξωτερικών Οσούρ Σκάρπχεντινσον μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση αναφέρεται ότι οι διαπραγματεύσεις για τα δύο κεφάλαια (γεωργία και αλιεία) και για δύο άλλα που σχετίζονται με αυτό της αλιείας «παραμένουν ημιτελείς και θα σταματήσουν» μέχρι τις εκλογές καθώς «καμία απόφαση δεν θα ληφθεί από την κυβέρνηση ή από το κοινοβούλιο» μέχρι τότε.
Μιλώντας στο πρακτορείο RUV ο Σκάρπχεντινσον διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική προκειμένου «η νέα κυβέρνηση να λάβει τις αποφάσεις της για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα».
Η Ισλανδία υπέβαλε αίτημα ένταξης στην ΕΕ το 2009, μετά την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα της και την ύφεση στην οποία βυθίστηκε η οικονομία της. Έκτοτε όμως, λόγω της κρίσης στην ευρωζώνης, αυξάνονται οι επιφυλάξεις για την ένταξη, ακόμη και στους κόλπους του κυβερνώντος κεντροαριστερού συνασπισμού της πρωθυπουργού Γιοχάνα Σιγκουρνταρντότιρ.
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το συντηρητικό Κόμμα Ανεξαρτησίας, διαφωνεί με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και θα ήθελε να προωθήσει ένα δημοψήφισμα προτού συνεχιστούν οι συνομιλίες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι οι Ισλανδοί στην πλειονότητά τους δεν επιθυμούν την ένταξη.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π