Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αντιρατσιστικός νόμος: Ένα ακόμη “αλαλούμ”


Του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Κάποιοι θα βρεθούν να "πανηγυρίσουν" για την απόσυρση του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου. Κάποιοι μάλιστα θα προσπαθήσουν να το χρεώσουν στον... Σαμαρά και στην ΝΔ, που θέλουν δήθεν να κλείσουν το μάτι προς τα δεξιά τους. Κάποιοι θα μιλήσουν για την "Ελευθερία του λόγου" που κέρδισε και λοιπά.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί μίας "αναβολής". Όπως πανηγυρίσαμε όταν το έφερε ο Καστανίδης και απεσύρθη, όπως έγινε και όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου το έβαλε στο "ψυγείο", μέχρι να το ξαναφέρει ο Ρουπακιώτης. Ξαναμπαίνει στο "ψυγείο" λοιπόν. Οι γενεσιουργές αιτίες του όμως δεν καταλύονται. Αντίθετα, ενδυναμώνονται.
Ενδυναμώνονται μέσω της ίδιας της ΝΔ, η οποία νομιμοποιεί πολιτικά τέτοιες απόψεις, μέσω της συνεργασίας της με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Δύο κόμματα που αντιπροσωπεύουν ακριβώς την νεοταξίτικη τάση που θέλει να "υπερασπιστεί" την μετατροπή της Ελλάδας (και ολόκληρης της Ευρώπης) σε πολυφυλετικά και πολυπολιτισμικά κράτη. Το καθεστώς των οποίων θα υπερασπίζονται δρακόντειοι νόμοι, κατά τυχόν αντιδράσεων των "ιθαγενών".

ην νομιμοποιεί όχι μόνο μέσω της συγκυβέρνησης, αλλά και μέσω του ίδιου του τρόπου με τον όποιο αντιμετωπίζει το θέμα. "Αρκεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο", "υπάρχουν αοριστίες", "αντισυνταγματικά σημεία" κλπ., κλπ. Όχι αντίθεση στην πραγματική ρίζα, όχι υπεράσπιση του τρόπου ζωής και της κοινότητας των Ελλήνων. Απλά μισόλογα.
Είναι τέτοια η φύση της "αντίδρασης" της ΝΔ που μόνον ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει. Να επιστρέψει ο αντιρατσιστικός νόμος. Να επιστρέψει, πιο βαρύς, πιο "δρακόντειος" όταν θα έχουν την ευκαιρία να τον φέρουν μόνοι τους οι Βενιζελο-Κουβέληδες. Με την συνεργασία φυσικά του Alexis Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται φυσικά στο πλευρό τους. Εκτός όμως από την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την συναίνεση και κάποιων υπερφιλελεύθερων της ΝΔ. Και οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του ΓΑΠ και της Ρεπούση, θα καταθέσουν ως κοινή πρόταση νόμου το έκτρωμα αυτό. Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, έστειλε το σχετικό χαρτί στον Πρόεδρο της Βουλής.

Στην επιστολή, οι ΠΑΣΟΚοι υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη μας, λέγοντας ότι οι προβλέψεις του νόμου αυτού «θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Βλέπουμε εδώ κάτι σημαντικό. Βλέπουμε ακριβώς ποίοι είναι οι φορείς οι οποίοι επικροτούν την δημιουργία μίας “αστυνομίας της σκέψης”. Βλέπουμε πώς λειτουργεί κάθετα, διαπερνώντας τα κόμματα η νεοταξίτικη προπαγάνδα. Φιλελεύθεροι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΚΕ αντιτίθεται στον νόμο μεν, για τους δικούς του λόγους δε. Λόγους που πολύ λίγο έχουν να κάνουν με την προστασία του αγαθού της ελεύθερης σκέψης. Εάν στον νόμο γινόταν πιο σαφής αναφορά ότι έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για πατριώτες το ΚΚΕ θα ήταν πρώτο στα κάγκελα, ζητώντας την υπερψήφισή του.

Επιστολή της πανικόβλητης Μαρίας Ρεπούση και σε ΣΥΡΙΖΑίους
Αυτό όμως που ντρέπεται να κάνει το ΚΚΕ, το κάνει η Μαρία Ρεπούση. Η οποία ζητά την “προσαρμογή” του νόμου, προκειμένου να εξυπηρετεί πλήρως την ατζέντα της «Αντιγράφουμε από το enikos.gr: «Ένα έγγραφο που ανατρέπει τα δεδομένα στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για επιστολή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση προς την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κυρία Ρεπούση ζητεί από την αντιπολίτευση να... αντιδράσει, προκειμένου να μην περάσουν στο νομοσχέδιο όσα έχει αποφασίσει, ως Γενοκτονίες η Ελληνική Βουλή, δηλαδή της Μικράς Ασίας και των Ποντίων! Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ καλεί την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να παρακινήσει 'συναδέλφους, πολιτικά κόμματα και δημοσιογράφους' να μην 'περάσει' η -όπως τη χαρακτηρίζει- 'προβληματική διάταξη που ποινικοποιεί την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου'!»

Και παρεμβάσεις από το εξωτερικό
Υπέρ της ψήφισης αντιρατσιστικού νόμου από την ελληνική κυβέρνηση τάχθηκε η Επίτροπος της Ε.Ε. για Εσωτερικές Υποθέσεις, σε ομιλία της σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Βερολίνο. Σε ερώτηση της Deutche Welle για το αν πιστεύει ότι επαρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, η κ. Σεσίλια Μάλστρομ απάντησε ως εξής: "Όχι, δεν επαρκούν, αλλά κάνει όμως αρκετά.
Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά και για να παρακολουθήσουμε τι κάνουν. Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το νομοσχέδιο. Απ΄ ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο". Είναι ακριβώς τέτοιες στάσεις όπως αυτή της κ. Μάλμστρομ (της οποίας η πρωτεύουσα της χώρας καταγωγής της τυλίγεται στις φλόγες από την “εξέγερση” μουσουλμάνων λαθρομεταναστών) που δικαιώνουν αυτούς που λένε ότι η Ε.Ε. αποτελεί ένα Σοβιετικού τύπου κατασκεύασμα.

Θέμα νοοτροπίας και όχι νόμου
Όπως έγραφα στην αρχή, παρόλα τα πολιτικά τερτίπια της, η ΝΔ στην ουσία δεν ξεφεύγει από την αριστερίστικη αυτή λογική που διαπερνά όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ μπορεί να μην κατέθεσε ως κυβέρνηση τον “αντιρατσιστικό” νόμο. Ο λόγος όμως γι' αυτή της την κίνηση, όπως υπογραμμίζουν οι πηγές μέσα από την Συγγρού, δεν είναι η “ιδεολογική της αντίθεση”, αλλά πολιτικοί τακτικισμοί. Φοβούνται – όπως λένε ανοικτά – την ηρωοποίηση της Χρυσής Αυγής.
Και πιο ξεκάθαρα, φοβούνται μήπως έχουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες προς το κόμμα της οδού Μεσογείων. Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή, και στο συγκεκριμένο θέμα ακολουθεί την τακτική του “ώριμου φρούτου”. Δεν εμπλέκεται ιδιαίτερα στην όλη συζήτηση, καθώς όπως δείχνει με τις δημοσιεύσεις της θεωρεί win-win την κατάσταση. Αν δεν περάσει ο “αντιρατσιστικός νόμος” θα είναι μία “νίκη” της έναντι της αριστεράς. Εάν περάσει ο αντιρατσιστικός νόμος θα είναι μια νίκη της έναντι της Δεξιάς. Έτσι θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να “ιδρώνει” και πολύ για το τι θα συμβεί. Υπό αυτή την έννοια και αυτή ακολουθεί ένα διαφορετικό μονοπάτι “τακτικισμού”, όπως κάνει και η ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π