Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ενότητα και Συνεργασία του πατριωτικού χώρου με Σοβαρότητα και Υπευθυνότητα


Η εθνικιστική θεώρηση της ζωής και της πολιτικής, επιβάλλει την πολυδιάστατη θεώρηση των όσων συμβαίνουν. Και είναι φυσικό κι επόμενο να μην επικεντρώνεται σε μία μόνο διάσταση της εθνικής μας ζωής (π.χ. οικονομία).  Η αναμενόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επετεύχθη ακριβώς γιατί ο ελληνικός λαός δεν σκέφτεται εθνικά. Σκοπίμως το πεδίο αντιπαράθεσης μετεφέρθη από το πολιτικό σύστημα στην οικονομία και, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε όταν προβλέπαμε προεκλογικά ότι ακόμη και  Έλληνες που διατείνονται ότι ανήκουν στη λεγόμενη δεξιά με εθνικά χαρακτηριστικά, ψήφισαν την αριστερά ώστε να «τιμωρήσουν» την λεγόμενη κεντροδεξιά για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε από το 2012 και μετά.
Οι αναλύσεις  για το αποτέλεσμα των εκλογών επικεντρώνονται στην ΕΛΠΙΔΑ που υποτίθεται ότι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό. Κι αν, για χάρη της συζήτησης, αυτό το δεχθούμε για την οικονομία, δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για τους υπόλοιπους τομείς: τον τομέα των εθνικών μας θεμάτων που είναι ανοιχτά, της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί ανοιχτή πληγή για την σύνθεση του
εθνικού μας ιστού, της ασφάλειας και της αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και γενικότερα τον χαρακτήρα που θα έχει το κράτος μας , παραγκωνίστηκαν από το μυαλό του Έλληνα ψηφοφόρου.  Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτούς και πολλούς ακόμα τομείς της εθνικής μας ζωής δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο για το που θα οδηγηθεί η χώρα, ακόμη κι αν κάποια πράγματα στην οικονομία βελτιωθούν.

Ο εθνικός χώρος έχει προβλέψει εγκαίρως που οδηγεί την χώρα η μεταπολίτευση και έχει επισημάνει ότι η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι φυσική συνέχεια του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ- ΝΔ), που του προετοίμασε το έδαφος.  Και είναι αλήθεια ότι παρά την διάσπαση, τις πολιτικές διώξεις του συστήματος εναντίον του, τον αποκλεισμό του από τα μεγάλα ΜΜΕ της διαπλοκής και τις δικές του ολιγωρίες και παραλείψεις, όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά κέρδισε για 4η φορά μέσα σε 3 χρόνια (εθνικές εκλογές 2012, περιφερειακές εκλογές 2014, ευρωεκλογές 2014 και εθνικές εκλογές 2015) την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, με σχετικά μικρές απώλειες στις τελευταίες εκλογές. Κι αυτό γιατί, ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη Έλληνες που δεν σκέφτονται με την τσέπη και η ΕΛΠΙΔΑ τους πέραν της οικονομίας, περιλαμβάνει και όλους τους άλλους τομείς που προανέφερα.

Συνοψίζοντας υποστηρίζω ότι για να σταματήσει η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ με απρόβλεπτες, για το μέλλον του έθνους, συνέπειες και με δεδομένη την ανικανότητα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να αντιταχθεί σε μια τέτοια προοπτική, μόνο η οικοδόμηση ενός μετώπου εθνικής αντιπολίτευσης με προοπτική εξουσίας είναι η  ενδεδειγμένη και ορθολογική λύση. Ενός μετώπου εθνικών δυνάμεων οι οποίες δεν θα αναλώνονται απολογούμενοι σε παρελθοντολογία αλλά με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και  ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που θα απασχολήσουν την πατρίδα, με την στροφή προς τα αριστερά που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα.  Κι αυτήν την πρωτοβουλία, καλούνται οι Έλληνες πατριώτες να πάρουν όσο πιο σύντομα γίνεται, χωρίς ΑΡΧΗΓΙΣΜΟΥΣ, ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ και ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο του Νίκου Τζιόπα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος, στο φύλλο της 31ης Ιανουαρίου 2015.

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σας, κ. Τζιόπα.

    Το θέμα είναι ποιο θα είναι αυτό το κόμμα που θα αποτελέσει το μέτωπο των εθνικών δυνάμεων. Και το σημαντικότερο είναι πως θα συσπειρώσουμε όλο τον πατριωτικό χώρο σε αυτό.

    Δεν νομίζω ότι η ΧΑ μπορεί να έχει αυτό το ρόλο, γιατί θεωρώ ότι δεν έχει σχέση με τον Ελληνικό Εθνικισμό. Ο πυρήνας της αποτελείται ακόμη από εθνικοσοσιαλιστές(ναζί) και το παρελθόν της, με τις πολιτικές πρακτικές της, με τις οποίες νομίζω ότι διαφωνείτε και εσείς, είναι μαύρο και μόνο επιπλέον δυσφήμιση μπορεί να προσφέρει στον εθνικιστικό/πατριωτικό χώρο.

    Πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη οργάνωση που θα βασίζεται από την αρχή στην Ελληνική εθνικιστική ιδεολογία, μια πολιτική οργάνωση τύπου ΕΝΕΚ που θα αποτελείται από σοβαρά στελέχη, με "καθαρό" παρελθόν, που θα έχουν πάνω από όλα την ιδεολογία τους.
    Από τα ήδη υπάρχοντα κόμματα, πιστεύω ότι κατάλληλα για έναν τέτοιο ρόλο είναι το Εθνικό Μέτωπο ή Νέα Δημοκρατία έτσι όπως την φαντάζεται ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να προσθέσω βέβαια ότι Έλληνες που διατείνονται ότι ανήκουν στη λεγόμενη δεξιά με εθνικά χαρακτηριστικά και ψήφισαν αριστερά για μένα δεν υπάρχουν.

    Ανέλυσα σε άλλο σχόλιο μου ότι η νδ πήρε 400.000 ψήφους παραπάνω από τις ευρωεκλογές γιατί --πήρε τα ποσοστά και τις ψήφους του λαος(από 2,7% τετέλεσθαι στο 1.03%) καθώς και(κατά κύριο λόγο) των εξής τεσσάρων κομμάτων ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΏΝ που δεν κατέβηκαν όμως σε αυτές τις εκλογές δηλαδή
    --των ελλήνων ευρωπαίων πολιτών 1,44%
    --της ένωσης για την πατρίδα και τον λαο 1,04%
    --το κόμμα κόμμα ελλήνων κυνηγών1%
    --το κόμμα γέφυρες δημιουργία ξανά 0,91%

    Με λίγα λόγια ΑΝ κατέβαιναν τα 4 τελευταία κόμματα ΚΑΙ σε αυτές τις εκλογές η νδ παλι σε ποσοστά και αριθμό ψηφοφόρων του 23% θα ήταν.
    Όμως εμένα δεν μου αρέσει να μιλάω με ΑΝ.
    Έτσι η νδ έχει πλέον αυτό 1.718.815 ψηφοφόρους εκ των οποίων oι 550.000 έρχονται και φεύγουν κατά το δοκούν μέχρι να φύγουν οριστικά.
    Οι σταθεροί είναι οι 1.192.103 που την ψήφισαν τον Μάιο 2012 με 19%

    Τώρα για δεξιούς και κεντρώους δεν ισχύουν πλέον αυτά.
    Πολύς κόσμος πλέον έπαψε να ψηφίζει σαν τηλεκατευθηνόμενο χωρίς σκέψη επειδή έτσι ψηφίζουν οι γονείς του και οι γονείς του επειδή έτσι ψήφιζαν οι παππούδες του.

    Γιατί με αυτήν την λογική της "προβατοποίησης" ή της "κομματικής ιδιοκτησίας των ψηφοφόρων" το 1964 οι Κεντρώοι και οι Αριστεροί ήταν βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων το 65% !!!
    Και παρα πολλοί Έλληνες που σήμερα είναι 70χρονών και βάλε ψήφιζαν τότε ένωση κέντρου ή αριστερά.
    Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι επειδή το 1974 η νδ τότε είχε πάρει 54% έχασε ψηφοφόρους η κεντρώα & αριστερή ιδεολογία;
    Μήπως επειδή το 1981 το πασοκ είχε πάρει 48% είχε χάσει τότε η δεξιά ιδεολογία ψηφοφόρους;
    Όχι βέβαια.

    Δεν υπάρχει δεξιά
    δεν υπάρχει αριστερά
    μόνο κόκκαλα υπάρχουν
    των Ελλήνων τα ιερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π