Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ και οργή για το νεοταξίτη Μάκη Βορίδη!


του Παναγιώτη Αποστόλου
ο Σάββατο το πρωί, στις 20 Οκτωβρίου 2012 και στη ραδιοφωνική εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στο Real fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, δήλωνε πως είναι θετικός στον πλειστηριασμό ακόμα και των πρώτων κατοικιών Ελλήνων πολιτών, από τις τράπεζες, οι οποίοι έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τη χώρα. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες.


Αμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Βορίδη, ο ισότοπος enikos.gr (ιδιοκτησίας του κ. Νίκου Χατζηνικολάου, όπως και ο ραδιοσταθμός Real fm), ανάρτησε τη συνέντευξη με τον τίτλο: «Δήλωση “βόμβα” του Μάκη Βορίδη»
Στο άκουσμα της ραδιοφωνικής συνέντευξης στο Real fm, αλλά και από τον τίτλο του ισότοπου enikos.gr, αντιλαμβανόμαστε όλοι, πως οι δημοσιογράφοι άκουσαν έκπληκτοι τα όσα δήλωνε ο κ. Βορίδης. Αυτός ο «αιφνιδιασμός» όμως, αν μη τι άλλο,  δηλώνει άγνοια που δεν επιτρέπεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους δεκαετιών.
Ο υπογράφων, υπήρξε από το 2000, ημέρα ιδρύσεως του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ), έως και το 2011, από τα υψηλότερα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ, διατελέσας επί μια τριετία (2004-2007) Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Επίσης, όντας εκλεγμένος, διατέλεσε επί οκτώ χρόνια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΛΑ.Ο.Σ, ανώτερου θεσμικού οργάνου των κομμάτων. Για λιγότερα χρόνια συμμετείχε, αριστίδην, στο Ε.Γ. και ο κ. Βορίδης καθώς και ο κ. Γεωργιάδης.
Παρ΄ότι ο κ. Βορίδης, έχαιρε της πολιτικής ασυλίας του Προέδρου του κόμματος, κ. Καρατζαφέρη, εν τούτοις πολλά στελέχη που διέθεταν πολιτική ενόραση, μεταξύ αυτών και ο υπογράφων, τον είχαν ενημερώσει πως εκκολάπτει στον κόρφο του αλλά και στα σπλάχνα του κόμματος, ένα φαρμακερό πολιτικό φίδι, το οποίο εποφθαλμιούσε την αρχηγία του κόμματος, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή του αλλά και δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον πατριωτικό πολιτικό χώρο που κάλυπτε ο ΛΑ.Ο.Σ.
Στις, 11 Νοεμβρίου 2010, με επιστολή που απέστειλε ο υπογράφων, στον τότε Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γεωργιάδη, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορούσε τους Βορίδη και Γεωργιάδη, πως είναι υπέρμαχοι του μνημονίου και μεταξύ άλλων τους ανέφερε τα παρακάτω: «Από την πολιτική της συγκατοίκησης στη γαλάζια πολυκατοικία του Κ.Καραμανλή και της Ν.Μπακογιάννη (2008-2009), καταλήξαμε στην πράσινη μεζονέτα του κ. Γ.Παπανδρέου και των νεοταξιτών ποικιλώνυμων φίλων του, εμπνευστών του διαβόητου μνημονίου. Ο κόσμος μας, στην αρχή με έκπληξη, στη συνέχεια με υπέρμετρη ανοχή και σήμερα πια με έκδηλη αγανάκτηση, παρακολουθεί αμήχανος τους βερμπαλισμούς και την μαξιμαλιστική ρητορική των ηγετικών στελεχών μας και διερωτάται πως ένα κόμμα, που κάποτε τόλμησε να υψώσει τη σημαία της Ρήξης και της Ανατροπής στο σάπιο κατεστημένο, σήμερα διολισθαίνει τόσο γρήγορα σε θέσεις ουραγού και τιμητού νεοφιλελεύθερων μεγαλοαστικών στόχων του συστήματος».
Επίσης, στις 6 Δεκεμβρίου 2010, απεστάλη από τον υπογράφοντα, νέα επιστολή στον κ. Γεωργιάδη, με την ιδιότητα του Γραμματέα του ΛΑ.Ο.Σ, όπου μεταξύ των άλλων τους κατηγορούσε, λέγοντας: «Ο ΛΑ.Ο.Σ, ήταν ένα κόμμα, Πατριωτικό, Λαϊκό. Ποιος επέτρεψε, σε σένα και στο Μάκη Βορίδη, να γίνεται κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού με ακραίες διατυπώσεις νεοταξισμού και να προσπαθείτε να το μετατρέψετε, σε κόμμα της μεγαλοαστικής τάξης;».
Στη συνέχεια, ο έχων την τιμή να υπογράφει το παρόν, στις 11 Νοεμβρίου 2011, κατήγγειλε τον νεοφιλελευθερισμό και νεοταξισμό των Βορίδη, Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό Contra Channel και στην εκπομπή «Μακελειό» του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.
Αποτέλεσμα, όλης της παραπάνω πατριωτικής και αντιμνημονιακής δράσης του, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ.Καρατζαφέρης, με την απόφαση 119 / 18 Νοεμβρίου 2011, διέγραψε τον υπογράφοντα. Η συνέχεια βέβαια τον δικαίωσε γιατί οι Βορίδης-Γεωργιάδης προσχώρησαν στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας τον Καρατζαφέρη στα κρύα του λουτρού και δημιουργώντας από εκείνη τη χρονική στιγμή ραγδαία φθίνουσα πορεία σε όλες τις δημοσκοπήσεις για το ΛΑΟΣ (την εποχή εκείνη ο ΛΑΟΣ δημοσκοπικά βρισκόταν σε ποσοστά άνω του 7%). Αυτά τα δημοσκοπικά ευρήματα, καταγράφηκαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 με την οριακή μη είσοδο του ΛΑ.Ο.Σ στη Βουλή και με τη συντριβή του κόμματος στις αμέσως επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Είναι, πλέον γνωστό στο Πανελλήνιο πως τα πολιτικά λάθη του Γ.Καρατζαφέρη, σε ιστορικές αποφάσεις για το Έθνος τα οποία υποκινήθηκαν από τους Βορίδη και Γεωργιάδη (ψήφιση μνημονίου, συμμετοχή ΛΑΟΣ σε κυβέρνηση Παπαδήμου), εξαφάνισαν από τον πολιτικό χάρτη το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και δημιούργησαν πολιτικό χώρο στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στη Χρυσή Αυγή. Όταν δε, έγινε η προσχώρηση των Βορίδη και Γεωργιάδη στη ΝΔ, ο υπογράφων έγραψε άρθρο στις 6 Μαρτίου 2012 με τίτλο: «Τα αδέσποτα της πολιτικής και οι Καρατζαφέρειες κυβιστήσεις» και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ακολούθως, «πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρεις», στις 17 Φεβρουαρίου 2012 οι δυο βουλευτές προσχωρούν στη ΝΔ δείχνοντας πως ήταν μια απόφαση από μέρους τους προσχεδιασμένη και προμελετημένη και δηλώνουν πως επιστρέφουν στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την προσχώρηση των Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία ο ΛΑΟΣ  μιλάει για ένα ευρύτερο σχέδιο διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Χρυσανθακόπουλος δηλώνει: «Ο καριερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και η μεγαλοαστική έπαρση, οδηγούν τους δυο στο ναό της ενδοτικότητας της ΝΔ».
Ωστόσο, αγαπητοί δημοσιογράφοι του Real fm και του enikos.gr, εάν δεν γνωρίζατε όλα τα παραπάνω, από όπου αποδεικνύεται πως ο κ. Βορίδης αλλά και ο κ. Γεωργιάδης, είναι στελέχη της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, πώς να μην εκπλήσσεστε που ο κ. Βορίδης υπερασπίζεται τα συμφέροντα των τραπεζών και των επενδυτών του εξωτερικού εις βάρος του Ελληνικού λαού;
Ο κ. Βορίδης δεν μετέχει μιας κυβέρνησης που εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό και απεμπολεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, διά μέσω της Δανειακής Σύμβασης που υπέγραψε με τους τροϊκανούς; Δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ (παρά την αντίθετη θέση κατά πλειοψηφία του Ε.Γ. του κόμματος); Δεν συνηγορεί στα οικονομικά μέτρα που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, προκειμένου να λάβει η χώρα από την ΕΕ τα 13,5 δις ευρώ, τα οποία όπως έγραψε και η εφημερίδα «Δημοκρατία» στις 19/10/2012, θα οδηγηθούν όλα στις υποχρεώσεις μας προς τους δανειστές και δεν θα διοχετευτεί ούτε ευρώ στην αγορά;

Ο κ. Βορίδης, γνωρίζει, πως ένας όρος των οικονομικών μέτρων για να ληφθούν αυτά, είναι η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών (για παιδιά, νοσήλια, ιατρικές δαπάνες, στεγαστικά δάνεια κα). Γνωρίζει, πως όποιος χρωστάει στο δημόσιο και δεν εκπληρώνει την οφειλή του, πρώτον, εάν έχει μισθό άνω των 1.000 ευρώ, θα του παρακρατείται το 25% προς μερική εξόφληση της οφειλής. Δεύτερον, εάν έχει χρηματικά υπόλοιπα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, θα εισπράττεται μέρος ή όλη η οφειλή. Τρίτον, εάν δεν μπορούν να εκπληρωθούν οι παραπάνω δυο λόγοι, τότε θα υπάρχει προσημείωση κινητής (πχ. αυτοκίνητο) ή ακίνητης περιουσίας (πχ. σπίτι). Ο κ. Βορίδης, γνωρίζει το νόμο 4442/29 που υπέγραψε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης Παπαδήμου, κ. Κώστας Σπηλιόπουλος με τον οποίο ορίζεται «Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους» (ΔΕΣΕΠΚ). Γνωρίζει, ως καλός νομικός, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των τραπεζών, το νόμο 3723-9/12/2008 αρ. ΦΕΚ 250, της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, μέσω του οποίου δόθηκαν τα πρώτα 23 δις ευρώ προς τις τράπεζες, επί συνόλου 233 δις ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, υπό μορφή ομολόγων.

Γνωρίζει, πως το άρθρο 5 του σχετικού νόμου ρητώς αναφέρει τα εξής: «Τα πιστωτικά ιδρύματα στα οποία διατίθενται τίτλοι του Ελληνικού δημοσίου οφείλουν να χρησιμοποιούν το προϊόν της ρευστοποίησης των τίτλων για χορήγηση δανείων στεγαστικών και προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανταγωνιστικούς όρους, η δε παρεχόμενη εγγύηση κατά το άρθρο 2 δύναται να αφορά σε χορηγήσεις προς επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας». Γνωρίζει, πως τα 23 δις ευρώ, όχι μόνο δεν διοχετεύτηκαν στην τόνωση της αγοράς και για τις ανάγκες στεγαστικών δανείων, αλλά όταν έληξαν τα ομόλογα στις αρχές του 2012 (τριετής διάρκεια), ενώ έπρεπε να πληρωθούν από τις τράπεζες που τα είχαν ρευστοποιήσει, αντ΄ αυτού πληρώθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, αυξάνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας. Όπως, επίσης, γνωρίζει πως εντός του 2013 λήγουν άλλα 44 δις ευρώ από τα 233 δις που έχουν δοθεί στις τράπεζες. Κε Βορίδη, ποια θα είναι η τύχη τους; Μήπως η ίδια με τα 23 δις ευρώ;


Βεβαίως και τα γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, κε Βορίδη. Όμως, εσάς μήπως πρωτίστως σας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κ. Μπόμπολα; Σας θυμίζει μήπως κάτι η απόφασή σας ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για ανάθεση από την ΕΡΓΟΣΕ, στην κοινοπραξία J&P Άβαξ – Intrakat – Άκτωρ, ως προσωρινού μειοδότη του σιδηροδρομικού έργου «Ροδοδάφνης – Ψαθόπυργου» , προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ;
Κύριε Βορίδη, ίσως το μόνο που δεν γνωρίζετε, μέσα στον πολιτικό ναρκισσισμό σας και την αλαζονεία της εξουσίας, είναι πως καθημερινά, αργά αλλά σταθερά, η οργή του λαού μας ξεχειλίζει το ποτήρι και τότε είναι σίγουρο πως θα ψάχνετε για διαθέσιμο ελικόπτερο αλλά μάλλον θα είναι πολύ αργά για σας και τους ομοίους σας.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π