Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παιδόφιλοι παιδεραστές - Ενα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα

Παιδοφιλία είναι η ερωτική έλξη και οι ερωτικές δραστηριότητες ενός ενήλικα για παιδιά που δεν έχουν φτάσει ακόμα την ηλικία της εφηβείας. Όταν η έλξη αυτή οδηγεί σε ερωτική πράξη του ενήλικα μιλάμε πλέον για παιδεραστία.
Με τον όρο παιδοφιλία περιγράφουμε την διαταραχή που περιλαμβάνει έντονες και επαναλαμβανόμενες ερωτικές τάσεις και ερωτικές φαντασιώσεις ερωτικής
δραστηριότητας για ένα παιδί που δεν έχει φτάσει ακόμα στην ηλικία της εφηβείας. Το αντικείμενο της ερωτικής έλξης για κάποιον με αυτή τη διαταραχή είναι πολύ συγκεκριμένο, π.χ. κορίτσια από 8 και 10 ετών.
Οι παιδεραστές είναι εχθροί «εντός των τειχών» και συνήθως εισχωρούν πολύ εύκολα στο οικείο περιβάλλον του παιδιού. Οι παιδεραστές συμπεριφέρονται με προσποιητή καλοσύνη που ξεγελά τους γονείς και τα παιδιά. Αναζητούν εργασία που τους φέρνει σε επαφή με παιδιά, π.χ. σχολεία, πάρκα, αθλητικούς χώρους, παιδότοπους, κολυμβητήρια κ.λπ. ή να συχνάζουν σε αυτούς τους χώρους με σκοπό να γνωρίσουν παιδιά.Με πολλούς τρόπους προσπαθούν να εγκλωβίσουν τα θύματα τους.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει στις ειδήσεις για αποπλάνηση ανηλίκων σε κατασκηνώσεις;Σε ορφανοτροφεία,απο τους παιδαγωγούς ;Σε εφηβικές ομάδες απο προπονητές η γυμναστές;Ας αφήσουμε απ εξω για την ωρα,περιπτώσεις γονέων που κακοποιύσαν σεξουαλικά τα ίδια τα παιδιά τους ή τα εξωθούσαν στην πορνεία(ΤΕΡΑΤΑ).

Με το internet, τα πλοκάμια των παιδεραστών έχουν εξαπλωθεί ταχύτερα καθώς γίνεται πολύ πιο εύκολη η εύρεση των θυμάτων τους. Χάρη στο internet, δεν χρειάζεται πια να πλησιάζουν χώρους, όπως παιδικές χαρές και σχολεία, όπου βρίσκονται παιδιά για να βάζουν σε εφαρμογή το αρρωστημένο τους σχέδιο. Ούτε βέβαια χρειάζεται να δουλεύουν σε χώρους όπου συχνάζουν παιδιά. Τώρα μ' ένα απλό κλικ με το «ποντίκι» έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες παιδιά- θύματα.

Πόσες φορές έχουμε δει στις εφημερίδες ή στις τηλεοράσεις να γίνονται συλλήψεις ευηπόληπτων προσώπων για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας;Ολοκληρες επιχειρήσεις γίνονται στην υφήλιο,για την σύλληψη αυτων των ανθρώπων .Και μην νομίζετε πως είναι μακριά μας,οι άνθρωποι αυτοί.Δίπλα μας στο γραφείο μας,στο διαμέρισμα μας,στη γειτονιά μας.

Οι παιδόφιλοι πλησιάζουν τα παιδιά μέσω internet: «Συνήθως ξεκινούν με γλυκό και παιγνιώδη τρόπο και έπεται το αίτημα για χρήση κάμερας. Ακολουθούν ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, διερευνητικές των γνώσεων του παιδιού για θέματα σεξουαλικότητας, συλλογή πληροφοριών σχετικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται το παιδί, ερωτήσεις για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική του εμπειρία. Έπειτα, ακολουθεί η αποστολή πορνογραφικού υλικού ή συνδέσεων προς τέτοιες σελίδες. Στη συνέχεια, το παιδί προτρέπεται σε αυτοϊκανοποίηση, γίνεται αναφορά στη σεξουαλική διέγερση του συνομιλητή και στο περιεχόμενο της καταπρόσωπο συνάντησής τους και ακολουθεί η ανταλλαγή των προσωπικών στοιχείων.

Στη χώρα μας, σεξουαλική και σωματική κακοποίηση έχει υποστεί ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό μαθητών ηλικίας 8-12 ετών, ενώ μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις ο θύτης είναι κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία για την χώρα μας προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα σε 2.500 παιδιά που πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ελληνισμού. Ωστόσο, το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από όσο γνωρίζουμε, όμως καλύπτεται από έντονη μυστικότητα και σιωπή.

Μόνο κάποιες από τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών βγαίνουν στη επιφάνεια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμα υποθέσεις που δεν έχουν βγει στο φώς εξαιτίας της σιωπής που επικρατεί. Σε όλες τις περιπτώσεις των παιδεραστών κάποιοι γνωρίζουν αλλά ποτέ δεν μιλούν. Εκτός από τα ίδια θύματα, είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζει κάποιος από την οικογένεια τους, από την οικογένεια του θύτη ή από το μέρος που ζει ο βιαστής και παιδεραστής.

Και όμως, κανείς δεν μιλάει για το γεγονός. Οι μεν πρώτοι το κάνουν για λόγους μίας δήθεν προστασίας. Πιστεύουν πως το να μη καταγγείλουν στη αστυνομία το περιστατικό προστατεύουν το θύμα και αποφεύγουν το κοινωνικό στιγματισμό. Όμως δεν ξέρουν το πόσο μεγάλο λάθος είναι αυτό που κάνουν. Η προστασία του θύματος δεν έρχεται με την σιωπή αλλά με την κραυγή! Ο θύτης είναι ο φταίχτης όχι το θύμα,(!!!) για αυτό ας σταματήσει επιτέλους όλο αυτό περί στιγματισμού του θύματος. Είναι απαράδεκτο!!

Αν υποπτεύεστε πως το παιδί έχει κακοποιηθεί, κρατήστε την ψυχραιμία σας και καθησυχάστε το. Ίσως το παιδί δεν σας τα πει όλα από την αρχή. Μη το πιέσετε απλά αφήστε το να ηρεμήσει και να πάρει το χρόνο του. Ακούστε το προσεκτικά, χωρίς να βάζετε λέξεις στο στόμα του. Προσπαθήστε να μη δείξετε θυμό ή στεναχώρια, καθώς η υπερβολική εκδήλωση των δικών σας συναισθημάτων, θα το αποθαρρύνει από το να ανοιχτεί περισσότερο και μπορεί να νοιώσει ενοχές. Όταν το παιδί ολοκληρώσει την αφήγηση του, μη ξεχάσετε να πείτε στο παιδί πως είναι πολύ γενναίο που σας μίλησε.

Χρειάζεται μεγάλη δύναμη και θάρρος εκ μέρους της οικογένειας του θύματος,αλλά και του ίδιου του παιδιού,για να καταγγελθεί τέτοιο περιστατικό.Ολοι σκεφτόμαστε τα επακόλουθα,κοινωνικός διασυρμός,δικαστήρια,στιγματισμός του παιδιού,ιδιαίτερα σε μικρές κοινωνίες.

Μα και όταν συλληφθούν οι δράστες και γίνει η προσαγωγή τους στη αστυνομία και στη συνέχεια στον Εσαγγελέα, , αρκετές φορές αφήνονται ξανά ελεύθεροι.

Ταπεινή μου άποψη είναι πως οι περιπτώσεις αυτές πρέπει να εξετάζονται και διεκπεραιώνονται ταχύτατα απο τις δικαστικές αρχές(τακτική ανάκριση,προσδιορισμός δικασίμου,εκδίκαση υπόθεσης),ώστε και να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ιδιαίτερα των θυμάτων,αλλά και για να ενθαρρύνονται για να καταγγέλλουν τέτοια απεχθή εγκλήματα.

Δεν χρειάζεται,νομίζω,να πω οτι αν κάτι τέτοιο πέφτει στην αντίληψή μας,πρέπει να απομονώνουμε τα άτομα αυτά και να μην διστάζουμε να τα καταγγέλλουμε.

Δυστυχώς κυκλοφορούν ανάμεσα μας,τους βλέπουμε καθημερινά,έχουν ισχυρά στηρίγματα η είναι απο τα μέλη της κοινωνίας μας που μετέχουν ενεργά στα κοινωνικά πράγματα και μένουμε εμβρόντητοι πολλάκις!



ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ, ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΙΔΕΧΘΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Χρήστος Ρουγκάλας
Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α

από το ιστολόγιο της Μαίρης Λαγανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π