Δεν θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα αδιαφορούν η θα το παρακολουθούν έντρομοι
Και όταν δεν αδιαφορούν να το χρησιμοποιούν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
Θέλουμε ένα εθνικιστικό κίνημα όπου οι πολίτες θα το θαυμάζουν, θα συμμετέχουν, θα δημιουργούν και θα οραματίζονται ένα καλύτερο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΡΙΟ μαζί μας

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οι ομογενείς θα αλλάξουν τις πολιτικές ισορροπίες


Οι ομογενείς, είναι ΟΛΟΙ πατριώτες. Δεν υπάρχει περίπτωση Έλληνας που έφυγε στο εξωτερικό, να μη νοσταλγεί ή να μιλά άσχημα για την πατρίδα. Φυσικά, η εθνική προδιάθεση, αποτυπώνεται και στην πολιτική τους συμπεριφορά, αλλά και στην κομματική προτίμηση. Το ΠΑΣΟΚ, ήταν όσο πιο αριστερά μπορούσαν κάποτε να πάνε κάποιοι ομογενείς, κυρίως στη Γερμανία.
Και μιλάμε κυρίως για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και όχι αυτό του Κώστα Σημίτη, με την εθνομηδενιστική προδιάθεση. Αλλού, μόνο ΔΕΞΙΑ. ΗΠΑ; Αυστραλία; Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στις δύο προαναφερόμενες χώρες, οι ομογενείς μπορεί να είναι κάλλιστα προσκείμενοι είτε στο Δημοκρατικό Κόμμα, είτε στο Εργατικό, αντίστοιχα.
Τι δεν γουστάρουν οι Έλληνες ομογενείς; Κάποιοι από αυτούς, οι ηλικιωμένοι, έχουν εμπειρίες από τον συμμοριτοπόλεμο, που τους έσπρωξε στη μετανάστευση. Οι νεότεροι, έχουν τις αφηγήσεις των ηλικιωμένων αναλλοίωτες και χωρίς την διαστρεβλωτική παρέμβαση των στρατευμένων ιστοριογράφων της αριστεράς.

Επίσης, αδυνατούν να συμβιβαστούν την εθνομηδενιστική προδιάθεση της ρητορικής και των πολιτικών της ελληνικής αριστεράς, σοσιαλδημοκρατικής ή ριζοσπαστικής. Τέλος, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, οι ομογενείς είναι σύμφωνοι με τη στάση που τήρησε ο Κώστας Καραμανλής στο θέμα των Σκοπίων και στο θέμα του δημοψηφίσματος στην Κύπρο για το εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν. Επίσης, οι ομογενείς μας στη χώρα των καγκουρό, είναι ευγνώμονες στον Κώστα Καραμανλή για την επίλυση, μέσω διακρατικής συμφωνίας του συνταξιοδοτικού τους προβλήματος, υπόθεση που λίμναζε επί δεκαετίες.

Έρχεται τώρα η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που στο δεύτερο σκέλος της προβλέπει τη θέσπιση της ψήφου των ομογενών, που έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να αποφασίζουν για το μέλλον της πατρίδας, ΔΙΚΑΙΩΜΑ που η αριστερά, με διάφορα προσχήματα, θέλει να τους στερήσει. Περιμένετε και θα δείτε σε λίγο τι στάση θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση. Ναι για την ψήφο των μεταναστών θα σας πει, γιατί μένουν εδώ, όχι για τους ομογενείς γιατί μένουν έξω. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάθε Έλληνας, είναι ανεπιθύμητος. Φυσικά, ένα πράγμα φοβούνται: την ψήφο των ομογενών, που θα είναι συντριπτικά δεξιόστροφη, δηλαδή, πατριωτική.

Ναι, όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, οι ομογενείς «έχουν πληγωθεί αρκετά». Κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησε προς το τέλος να κλείσει και τα σχολεία των ομογενών. Για δήθεν οικονομία. Αλλά, η εθνομηδενιστική προδιάθεση επιχείρησε να κάνει εδώ και πάλι τη δουλειά της. Ο υπουργός Εσωτερικών έχει δίκιο όταν λέει πως είναι σημαντική η ψήφος των ομογενών, διότι «θα αναζωογονήσει και θα εξυγιάνει την πολιτική ζωή», καθώς «το προσωπικό κριτήριο ψήφου των ομογενών δεν είναι το προσωπικό ρουσφέτι, αλλά η ικανότητα των πολιτικών δυνάμεων να αποκαταστήσουν με τα έργα τους τη διεθνή εικόνα της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, όσα ταξίδια και να κάνει στις ΗΠΑ, όσες παρτίδες και αν ανοίξει με το Brookings Institution, δεν θα μπορέσει να πείσει τους ομογενείς για τις αντεθνικές τοποθετήσεις της κάθε Γαϊτάνη. Εκεί, την παρτίδα την έχει χάσει και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην θεσμοθετηθεί η ψήφος των ομογενών.

Νίκος Χιδίρογλου
Ελεύθερη Ώρα

3 σχόλια:

  1. Ο Καραμανλής δεν αντέδρασε στο Σχέδιο Ανάν..Λέει ψέμματα ο συντάκτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνούμε Το είχαμε εντοπίσει και σε παλαιότερη ανάρτηση όχι του Χιδίρογλου και για το Σκοπιανό αλλά και το κυπριακό Αλλά πρέπει να αξιολογείται κάθε αρθρογράφος και για τα σωστά και για τα λάθος. Δημήτρη εσύ πρέπει πάλι είχες κάνει την παρέμβαση Βάζω και το link
      Μάλιστα είχαμε γράψει ως σχόλιο :

      Είχε πει εκείνο: το τα θετικά σημεία του Σχεδίου Ανάν υπερτερούν των αρνητικών .Επίσης να προσθέσουμε ότι το βέτο όντως μπήκε (http://www.stoxos.gr/2012/04/2008.html) φυσικά η ΝΔ ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας Τα πέντε ονόματα που προτείνει ενδεικτικά ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ: Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας, Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας, Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας και Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας. Την τελευταία ονομασία συζητά η ΝΔ .Υπουργός εξωτ. αν θυμάμαι καλά ήταν η Ντόρα .Αποδεκτές από τα Σκόπια δύο από τις πέντε εναλλακτικές ονομασίες (Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας - Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας)
      http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2012/12/2008.html

      Διαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ομάδα του Κοινού Παρονομαστή δίνει την ευκαιρία στον καθένα να εκφραστεί ελεύθερα χωρίς ύβρεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις
Οι απόψεις, θέσεις του συγγραφέα- αρθρογράφου δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την συντακτική ομάδα του Κοινού Παρονομαστή
Σχόλια που δεν θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα της ομάδος διαχείρισης δεν θα προβάλλονται
Ομάδα Κ.Π